Fricile și bolile corpului

Fricile controlează bolile corpului,

fricile mențin active simptomele și bolile corpului,

fricile mențin câmpul deschis

în vulnerabilitate și posibilitatea activării

în câmpul corpului a modelelor de boală.

 
 

Un exemplu este expresia ‘când mi-e frică sau am îngrijorări, mă doare stomacul’. Acest exemplu arată locul unde și-au făcut obișnuința un anumit tip de frici emoționale pentru a sta o lungă durată de timp și a se activa periodic, consumând energia de sănătate vital-funcțională a stomacului. Acest consum rupe bariera de imunitate, de apărare a stomacului și astfel îl expune pătrunderii în câmp a modelelor de boli de stomac.

Prin activarea periodică a unei frici într-o zonă a corpului, într-o componentă a corpului, în organe interne sau sistem nervos, se acumulează uzură. Dacă se va face apoi efort de vindecare a unei boli din aceste zone ale corpului infestate de energia fricilor, modelul de boală va ceda cu greu pentru a fi eliberat din corp și obține vindecare în urma eliberării lui, deoarece modelul de boală este menținut în câmpul corpului nostru exact de către noi prin faptul de a avea obișnuința de a trăi emoțional, în mod repetat anumite frici.

 
Cunoscând aceste lucruri devine important să cultivăm un comportament protectiv și din acest motiv să trăim din bucuria sufletului încât prin ea să dezvoltăm sănătatea și armonia corpului, să conducem astfel la reechilibrare și amplificarea energiei autovindecătoare a iubirii sufletului îndreptată spre noi înșine și spre viață. Energia sufletului este o energie autovindecătoare emanată atunci când sufletul este împuternicit să se exprime, când este împuternicit să trăiască cu bucurie și împlinire viața.
 

În acest fel, energia de emanație a sufletului este un instrument valoros de îmblânzire a corpului, a tensiunilor conflictuale acumulate în el, tensiuni declanșate de frici și care stresează organele interne consumându-le energia vitală de susținere și funcționare.

 

Fricile întotdeauna încarcă corpul cu neliniște, agitație, temeri știute sau neștiute și fără motiv. Chiar dacă nu avem obișnuința de a avea ‘în vizor’ liniștea și calmul corpului, totuși dezvoltându-ne atenția pe aceste aspecte conducem câmpul în stabilitate, redresare și bunăstare.

(extras din cursul de Procesare a Fricilor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!